Darek Rz napisał(a):
Jesli chodzi o materiały o maszcie to cóż ...rozmawiałem o tym z ważnymi ludźmi w Mostostalu. Własciwie nie wiadomo co się dzieje z dokumentacją ,zdjęciami masztu itp. Prosiłem o umożliwienie dostepu do nich jednak nikt nie wie co sie z nimi stało , gdzie są i czy w ogóle są .....
Mam jednak jedną informację dobrą choć nie wiadomo czy kiedykolwiek się spełni . Otóż być moze będę miał dokumentację techniczną organizacji montażu masztu napisaną przez inż Szepczyńskiego ,ale to nic pewnego . Cieszył się będę jak będę mial ją w ręku .
pozdrawiam.
W ciągu minionych 2-3 lat otrzymałem dwa maile od studentów ,którzy rozważali prace magisterskie na temat masztu w Konstantynowie . W obu przypadkach chodziło o zapytanie dotyczące dostępności projektu budowlanego masztu . Oczywiście moja odpowiedź była negatywna , ale drugi mail przepełniony był taką determinacją , że po jakimś czasie skontaktowałem się z tym studentem . Okazało się , że w pełni formalna droga - czyli korespondencja Politechniki Warszawskiej -Wydział budownictwa z Mostostalem nie przyniosło rezultatów . Odpowiedź /tak pomiędzy wierszami/ dokładnie taka jak opisałeś . Było , ale gdzieś przepadło , i nikt nawet ze starej wiary nie pamięta gdzie to się podziało .
Cała nadzieja w domowych archiwach , więc pielęgnuj kontakt z inż. Szepczyńskim i tu cała nadzieja .
Sytuacja , może nie dosłowna , ale w pewnym sensie analogiczna . Niech by tak ktoś , nawet najpoważniejsza instytucja wystąpiła do byłej TP , obecnie ORANGE o wgląd do dokumentacji nadajników . Nie mają ....